Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Marchewka" <M...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Płyta indukcyjna czy normalna?
Date: Sun, 6 Aug 2006 16:23:47 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 36
Message-ID: <eb4tqc$7u5$1@news.onet.pl>
References: <eb30f0$lav$1@atlantis.news.tpi.pl> <eb4hlm$b2d$1@news.onet.pl>
<4...@u...de> <eb4lhh$kng$1@news.onet.pl>
<4...@u...de>
Reply-To: "Marchewka" <M...@b...pl>
NNTP-Posting-Host: dov18.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1154873996 8133 83.24.129.18 (6 Aug 2006 14:19:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 6 Aug 2006 14:19:56 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Sender: Ap0UKVNQ5JZ7oN48n4a9pSS2LLQ+KQCN
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:274902
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
news:4jmbg8F8k680U1@uni-berlin.de...
> Marchewka schrieb:
>> Najprostrszą metodą na sprawdzenie, czy naczynie będzie dobre na p.
>> idukc. jest przyłożenie do dna magnesu. Jak przyciąga, można garnek
>> kupować. Też sprawdzone. :-) Za radą użytkowaników (pl.rec.dom) - linki
>> podałam wcześniej.
>
> niekonieczne.
No, skoro wiesz lepiej, bo kupujesz takie garnki co jakiś czas i użytkujesz
także aluminiowe na płycie indukcyjnej (chociaż wolisz gaz), to sprzeczać
się nie będę...
>> Żadnych 'specjalnych'. Zwykłe metalowe też się nadają. Ja korzystam nawet
>> z takich, co mają przynajmniej kilkanaście lat. Oczywiście wielowarstwowe
>> dno jest lepsze, bo m.in. dłuzej trzyma ciepło i jest 'trędi' ;-)
>> dzisiaj. Ale nie jest to warunek konieczny. Super sprawdzają się garnki i
>> patelnie z IKEI 365+. Polecam. Nie są w zawrotnej cenie, zwłaszcza te w
>> zestawie.
> na tym specjalność polega. Na płycie normalnej lub halogenowej możesz
> gotować w szklanych naczyniach, na przykład.
To wiem. I?
> ja też nie. Palnik gazowy ma większą moc od płyty indukcyjnej. ;-)
Z pewnością nie taką, jak p. idukc. z funcją Power czy powerBoost (różne
nazwy u różnych producentów). No, ale każda pliszka swój ogon chwali, choćby
nawet i się rozmijała z prawdą.
Przy okazji życzę dobrej zabawy przy myciu kuchenki gazowej po wykipieniu
czegokolwiek. ;-) Też zajmuje czas. Jak dla mnie całkiem sporo czasu... P.
idukc. nie ma tych wad (m.in. kłopotliwe czyszczenie), co inne płyty i
kuchenki gazowe. O tym też było w linku, który podałam.
Iwona
|