Data: 2006-08-06 14:23:47
Temat: Re: Płyta indukcyjna czy normalna?
Od: "Marchewka" <M...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar" <w...@i...de> napisał w wiadomości
news:4jmbg8F8k680U1@uni-berlin.de...
> Marchewka schrieb:
>> Najprostrszą metodą na sprawdzenie, czy naczynie będzie dobre na p.
>> idukc. jest przyłożenie do dna magnesu. Jak przyciąga, można garnek
>> kupować. Też sprawdzone. :-) Za radą użytkowaników (pl.rec.dom) - linki
>> podałam wcześniej.
>
> niekonieczne.
No, skoro wiesz lepiej, bo kupujesz takie garnki co jakiś czas i użytkujesz
także aluminiowe na płycie indukcyjnej (chociaż wolisz gaz), to sprzeczać
się nie będę...
>> Żadnych 'specjalnych'. Zwykłe metalowe też się nadają. Ja korzystam nawet
>> z takich, co mają przynajmniej kilkanaście lat. Oczywiście wielowarstwowe
>> dno jest lepsze, bo m.in. dłuzej trzyma ciepło i jest 'trędi' ;-)
>> dzisiaj. Ale nie jest to warunek konieczny. Super sprawdzają się garnki i
>> patelnie z IKEI 365+. Polecam. Nie są w zawrotnej cenie, zwłaszcza te w
>> zestawie.
> na tym specjalność polega. Na płycie normalnej lub halogenowej możesz
> gotować w szklanych naczyniach, na przykład.
To wiem. I?
> ja też nie. Palnik gazowy ma większą moc od płyty indukcyjnej. ;-)
Z pewnością nie taką, jak p. idukc. z funcją Power czy powerBoost (różne
nazwy u różnych producentów). No, ale każda pliszka swój ogon chwali, choćby
nawet i się rozmijała z prawdą.
Przy okazji życzę dobrej zabawy przy myciu kuchenki gazowej po wykipieniu
czegokolwiek. ;-) Też zajmuje czas. Jak dla mnie całkiem sporo czasu... P.
idukc. nie ma tych wad (m.in. kłopotliwe czyszczenie), co inne płyty i
kuchenki gazowe. O tym też było w linku, który podałam.
Iwona
|