Data: 2014-05-04 23:21:32
Temat: Re: Pokrzywy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 4 May 2014 22:59:55 +0200, Gil napisał(a):
> Od paru tygodni jadam potrawkę z młodych pokrzyw. Jak sie kogoś nie
> uprzedzi to smak nie odróżnienia od szpinaku. Polecam zdecydowanie.
Dzięki za przypomnienie, bo co roku zbieram się do spróbowania i jakoś
zapominam.
Najzdrowsze są surowe, jeszcze młodziutkie, to bomba witaminowa. Podobno po
sparzeniu wrzątkiem stają się łagodne jak baranki :-)
http://zdrowienawidelcu.pl/salatka-z-mloda-pokrzywa-
feta-i-pomidorami/
http://www.naturaity.pl/artykul/297,wiosenna-kuracja
-z-pokrzywy.html
http://www.mojegotowanie.pl/wokol_stolu/dla_zdrowia_
i_urody/odmladzajaca_majowa_pokrzywa
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|