Data: 2001-07-05 18:55:14
Temat: Re: Poledwiczka wieprzowa
Od: "Dorota B." <D...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3B4473D7.F6E41610@zedat.fu-berlin.de...
> "Dorota B." schrieb:
> >
> > > może tak:
> > > polędwiczkę pokroić w grube (tak 2cm) plastry. Zrobić marynatę: ostra
> > > musztarda, sól, pieprz biały, majeranek i trochę czosnku. Potaplać w
tym
> > > plastry polędwiczki i odstawić na pół godziny do lodówki.
> > > Smażyć krótko (parę minut na stronę) na sklarowanym maśle. Jak za
krótko
> > > smażysz, to bedzie krwiste, jak za długo to obcasy wyjdą.
> > > Kukurydzę odcedzić i do gara. Dodać masła, soli i lubczyku.
> > >
> > > Źryć do upadłego z czym popadnie. Mi pasują ziemniaki oraz pokrewne
(np.
> > > roesti, placki ziemniaczane etc).
Waldku !!! Jestes wielki!!! Jedzenie bylo rewelacyjne. Po prostu poezja!
Szybko i smacznie - coz mozna chciec wiecej....
Serdeczne pozdrowienia
Dorota
|