Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Rysiek Żur" <r...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomocy - BESZAMEL
Date: Tue, 3 Sep 2002 23:27:01 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <al39d6$j65$1@news2.tpi.pl>
References: <al2oe6$7qk$1@news.tpi.pl> <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa68.andrychow.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1031088358 19653 80.49.97.68 (3 Sep 2002 21:25:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Sep 2002 21:25:58 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:123509
Ukryj nagłówki
ja lubie doprawić obficie swiezo tarta gałką muszkatolowa
Użytkownik <a...@e...teleton.pl> napisał w wiadomości
news:0855.000001d8.3d74e888@newsgate.onet.pl...
> > Niestety ja zawsze robię wszystko na oko jeżeli chodzi o proporcje. Ale
> > zawsze mogę Ci podpowiedzieć jakich składników używam.
> > Rozgrzewam masło, dodaję mąkę (całkiem gęsta konsystencja) i energicznie
> > mieszam. Kiedy masło jest stopione i połączone z mąką dolewam mleka
> > (preferuję ciepłe mleko) i nadal mieszam aż nie będzie lepkiej masy.
Powinna
> > być dość gęsta ponieważ później wbijam kilka jajek, zależy jak dużo
mleka
> > wlałam. Jeżeli boisz się że będzie za rzadkie albo po prostu wyszło za
> > rzadkie dodaj startego żółtego sera. Oczywiście doprawiasz sam do smaku.
W
> > knajpach spotkałam się z bardzo jałowym beszamelem, dlatego lubię go
> > solidnie doprawić. niech też ma charakter.
> > Powodzenia
> > > >
> > >
> > DZIEKI!!!
> LECE DO KUCHNI EKSPERYMENTOWAC. MAM NADZIEJE, ZE WYJDZIE... JA TEZ ROBIE
> WSZYSTKO "NA OKO" I LUBIE WYRAZNE SMAKI...
> :)
>
> ANNA
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|