Data: 2002-09-03 21:27:01
Temat: Re: Pomocy - BESZAMEL
Od: "Rysiek Żur" <r...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja lubie doprawić obficie swiezo tarta gałką muszkatolowa
Użytkownik <a...@e...teleton.pl> napisał w wiadomości
news:0855.000001d8.3d74e888@newsgate.onet.pl...
> > Niestety ja zawsze robię wszystko na oko jeżeli chodzi o proporcje. Ale
> > zawsze mogę Ci podpowiedzieć jakich składników używam.
> > Rozgrzewam masło, dodaję mąkę (całkiem gęsta konsystencja) i energicznie
> > mieszam. Kiedy masło jest stopione i połączone z mąką dolewam mleka
> > (preferuję ciepłe mleko) i nadal mieszam aż nie będzie lepkiej masy.
Powinna
> > być dość gęsta ponieważ później wbijam kilka jajek, zależy jak dużo
mleka
> > wlałam. Jeżeli boisz się że będzie za rzadkie albo po prostu wyszło za
> > rzadkie dodaj startego żółtego sera. Oczywiście doprawiasz sam do smaku.
W
> > knajpach spotkałam się z bardzo jałowym beszamelem, dlatego lubię go
> > solidnie doprawić. niech też ma charakter.
> > Powodzenia
> > > >
> > >
> > DZIEKI!!!
> LECE DO KUCHNI EKSPERYMENTOWAC. MAM NADZIEJE, ZE WYJDZIE... JA TEZ ROBIE
> WSZYSTKO "NA OKO" I LUBIE WYRAZNE SMAKI...
> :)
>
> ANNA
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|