Data: 2002-09-03 16:51:21
Temat: Re: Pomocy - BESZAMEL
Od: a...@e...teleton.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Niestety ja zawsze robię wszystko na oko jeżeli chodzi o proporcje. Ale
> zawsze mogę Ci podpowiedzieć jakich składników używam.
> Rozgrzewam masło, dodaję mąkę (całkiem gęsta konsystencja) i energicznie
> mieszam. Kiedy masło jest stopione i połączone z mąką dolewam mleka
> (preferuję ciepłe mleko) i nadal mieszam aż nie będzie lepkiej masy. Powinna
> być dość gęsta ponieważ później wbijam kilka jajek, zależy jak dużo mleka
> wlałam. Jeżeli boisz się że będzie za rzadkie albo po prostu wyszło za
> rzadkie dodaj startego żółtego sera. Oczywiście doprawiasz sam do smaku. W
> knajpach spotkałam się z bardzo jałowym beszamelem, dlatego lubię go
> solidnie doprawić. niech też ma charakter.
> Powodzenia
> > >
> >
> DZIEKI!!!
LECE DO KUCHNI EKSPERYMENTOWAC. MAM NADZIEJE, ZE WYJDZIE... JA TEZ ROBIE
WSZYSTKO "NA OKO" I LUBIE WYRAZNE SMAKI...
:)
ANNA
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|