Data: 2003-12-19 21:10:25
Temat: Re: Pomóżcie prosz
Od: "emilia" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mam amice od 7 lat (elektryczny piekarnik, termoobieg), wtedy byla to
nowość, ale dziś......
ogolnie sprawdza mi sie dobrze, ale mam wrażenie, że nie dopieka dołem.
Dlatego gdy pieke ciasto do pod koniec włączam tylko na dolna grzałkę. moze
to jakas wada tych sprzetow...
izabe
Użytkownik "Profil1" <a...@n...pl> napisał w wiadomości
news:brvhb8$ret$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kupiłam nową kuchenkę firmy Amica z elektrycznym piekarnikiem.
> Wiem jak piec placki i wogóle i nie chodzi mi o przepisy ale problem tkwi
w
> obsłudze tej kuchenki.
> Piekłam piernik który w poprzedniej starej zawsze wychodził a w tej po
> godzinie pieczenia kiedy otworzyłam piekarnik ciasto było jeszcze nie
> upieczone ale wyrośnięte.Kiedy zamknęłam piekarnik i dalej piekłam po
jakimś
> czasie ciasto kompletnie opadło.
> Dodam że kiedy wyjęłam je z piekarnika tzn po około 2 godzinach tyle je
> jeszcze po ostatnim sprawdzeniu dopiekałam dalej było nie upieczone
zupełnie
> mokre.
> Domyślam się że problem tkwi w ustawieniu tego elektrycznego piekarnika
> widać coś robię nie tak.
> Raz ustawiłam z termoobiegiem na 180 i było to samo.
> Za drugim razem też 180 ale bez termoobiegu te same czasy i znowu klapa.
> Po godzinie ciasto jest wyrośnięte i wszystko jest ok ale niestety nie
jest
> upieczone no a potem dzieją sięte wszystkie rzeczy.
> Błągam pomóżcie jeśli ktoś ma kuchenkę Amica.
>
>
|