Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Pomysł na dorsza...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <ncfhd2$eo$1@dont-email.me> <56fcea82$0$656$65785112@news.neostrada.pl>
<ndje81$nti$1@usenet.news.interia.pl>
<56fe6ad1$0$653$65785112@news.neostrada.pl> <ndltbt$4km$3@dont-email.me>
<ndmc06$qd9$2@usenet.news.interia.pl>
<i...@4...net>
<ndosr7$ub6$1@usenet.news.interia.pl>
<y...@4...net>
<ndrisj$dpq$1@usenet.news.interia.pl>
<1...@4...net> <ndrq04$mi3$1@dont-email.me>
Date: Sun, 3 Apr 2016 21:37:06 +0200
Message-ID: <1o2bcgz3e46rd$.27r1e8xi86a5.dlg@40tude.net>
Lines: 40
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.93.146
X-Trace: 1459712215 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 692 79.185.93.146:10530
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:371188
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 3 Apr 2016 14:15:52 -0500, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1rwx589ecmf6w.to8ze2kgnb53.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>
>>>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz,
>>>>>> z pęczkiem natki pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię
>>>>>> i na pół godzinki do piekarnika. Poezja :-)
>>>>>
>>>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej
>>>>> temperaturce jest szkodliwe na wątrobę.
>>>>
>>>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię
>>>> alu,
>>>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i
>>>> wypełnia
>>>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej
>>>> osiągnęło wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>>>
>>> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
>>> A 100 st C to co to za pieczenie?
>>> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
>>
>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>> i ryba się przyrumienia.
>
> Nie gadaj... przecież ustawiła piekarnik na 200 to wie.
Ty też uważasz, że jak piekarnik na 200, to w środku mięsa/ciasta tyż
200??? OMG, ludzka niewiedza sięga zenitu.
3-]]]
>
>> Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
>
> Znaczy się jak ktoś ma gorączkę 38C i nadkwasotę?
Tak - ale musiałbyś najeść się alu :->
|