Data: 2016-04-03 21:37:06
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 3 Apr 2016 14:15:52 -0500, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1rwx589ecmf6w.to8ze2kgnb53.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>
>>>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz,
>>>>>> z pęczkiem natki pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię
>>>>>> i na pół godzinki do piekarnika. Poezja :-)
>>>>>
>>>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej
>>>>> temperaturce jest szkodliwe na wątrobę.
>>>>
>>>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię
>>>> alu,
>>>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i
>>>> wypełnia
>>>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej
>>>> osiągnęło wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>>>
>>> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
>>> A 100 st C to co to za pieczenie?
>>> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
>>
>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>> i ryba się przyrumienia.
>
> Nie gadaj... przecież ustawiła piekarnik na 200 to wie.
Ty też uważasz, że jak piekarnik na 200, to w środku mięsa/ciasta tyż
200??? OMG, ludzka niewiedza sięga zenitu.
3-]]]
>
>> Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
>
> Znaczy się jak ktoś ma gorączkę 38C i nadkwasotę?
Tak - ale musiałbyś najeść się alu :->
|