Data: 2016-04-03 21:56:49
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1o2bcgz3e46rd$.27r1e8xi86a5.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 3 Apr 2016 14:15:52 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1rwx589ecmf6w.to8ze2kgnb53.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>
>>>>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz,
>>>>>>> z pęczkiem natki pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię
>>>>>>> i na pół godzinki do piekarnika. Poezja :-)
>>>>>>
>>>>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>>>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej
>>>>>> temperaturce jest szkodliwe na wątrobę.
>>>>>
>>>>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię
>>>>> alu,
>>>>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i
>>>>> wypełnia
>>>>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej
>>>>> osiągnęło wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>>>>
>>>> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
>>>> A 100 st C to co to za pieczenie?
>>>> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
>>>
>>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>>> i ryba się przyrumienia.
>>
>> Nie gadaj... przecież ustawiła piekarnik na 200 to wie.
>
> Ty też uważasz, że jak piekarnik na 200, to w środku mięsa/ciasta tyż
> 200??? OMG, ludzka niewiedza sięga zenitu.
> 3-]]]
Czy na tej swojej olimpiadzie polonistycznej spotkałaś
się z pojęciami takimi jak sarkazm lub ironia?
>>> Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
>>
>> Znaczy się jak ktoś ma gorączkę 38C i nadkwasotę?
>
> Tak - ale musiałbyś najeść się alu :->
A nie wystarczą tlenki alu które się rozpuszczą w cytrynie
którą popryskasz tego pstrąga?
|