Data: 2016-04-04 17:59:25
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Pszemol napisał:
>
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia Mon, 4 Apr 2016 00:12:45 +0200, Animka napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2016-04-03 o 22:12, Ikselka pisze:
>>>>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>>>>>>>>> i ryba się przyrumienia.
>>>>
>>>> Czytaliście gdzieś, że folia aluminowa jest rakotwórcza?
>>>> Kupiłam, upiekłam w niej schab, ale potem się naczytałam o tej
>>>> rakotwórczości.
>>>
>>> Nie folia, tylko związki aluminium powstające podczas styczności folii z
>>> solą i kwasami w potrawie. Dlatego powinno się piec tak, aby GÓRNA
>>> powierzchnia potrawy nie miała styczności z folią - dolna jest zanurzona w
>>> sosie z mięsa, więc nie przegrzewają się na niej substancje.
>>
>> Bajki piszesz...
>
> Czy tu jest mowa o tym słynnym kwasie foliowym?
Dokładnie - alufoliowym i lulu lemon :-)
Ale już się nic więcej nie dowiemy... Nasza miła grupowiczka nabrała
strategicznie wody w usta...
|