Data: 2016-04-07 23:50:10
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-04-04 o 13:12, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 4 Apr 2016 00:12:45 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-04-03 o 22:12, Ikselka pisze:
>>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>>>>>>> i ryba się przyrumienia.
>> Czytaliście gdzieś, że folia aluminowa jest rakotwórcza?
>> Kupiłam, upiekłam w niej schab, ale potem się naczytałam o tej
>> rakotwórczości.
> Nie folia, tylko związki aluminium powstające podczas styczności folii z
> solą i kwasami w potrawie. Dlatego powinno się piec tak, aby GÓRNA
> powierzchnia potrawy nie miała styczności z folią - dolna jest zanurzona w
> sosie z mięsa, więc nie przegrzewają się na niej substancje.
Czyli brytfankę powinnam wylożyć ta folią, nie owijając nią schabu?
--
animka
|