Data: 2016-04-09 03:55:27
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
news:570778b9$0$658$65785112@news.neostrada.pl...
>> Obsypałem filety mąką semoliną i solą i wrzuciłem do piekarnika
>> na 10 minut. Potem odwróciłem filety na drugą stronę i drugie
>> 10 minut.
>> Wyszły bardzo dobre, ale jednocześnie bardzo "minimalistyczne"
>> w smaku... Jeśli wiesz co mam na myśli :-)
>
> Raczej nigdy bym tak nie za eksperymentował - panierka z maki
> i do piekarnika... ale skoro twierdzisz że wyszły dobre..
:-)
> Minimalistyczne.. Dorsz już taki jest delikatny w smaku. Jak już
> wspominałem - można dodać szczyptę bazylii i odrobinę soku z cytryny. Ja
> osobiście nie lobie dosmaczać ryb cytryną, ale wiem że niektórym smakoszom
> coś takiego odpowiada.
Gdyby rzeczywiście była przygotowana w tłuszczu to może
by mi cytryna bardziej pasowała... ale tu nie bardzo.
>>>>> Post to chyba już był..
>>>> Podobno w każdy piątek go mają...
>>>
>>> No tak, jednak nie jest to chyba post zalecany przez Kościół?
>>
>> Nie? A przez kogo?
>
> Tradycja, czy choćby zdrowy rozsądek który nakazuje choć przez jeden dzień
> w tygodniu zwolnienie od obżarstwa i różnych tłustości.
Musisz być niezły ekspert aby tradycję od religii w tak silnie
przez setki lat zreligizowanym kraju odróżnić jak nasza Polska...
|