Data: 2016-04-08 11:24:26
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Trybun <C...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-04-02 o 16:21, Pszemol pisze:
> "Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
> news:56ff6deb$0$682$65785112@news.neostrada.pl...
>>> No dobra, to się zrobi jakąś cienką, delikatną panierkę i do piekarnika
>>> wrzuci :-)
>>
>> Myślę że na eksperymenty z dorszem pozwolić sobie można gdy się ma
>> do dyspozycji większa ilość ryb. W innym wypadku najlepiej - panierka
>> i patelnia.
>
> Obsypałem filety mąką semoliną i solą i wrzuciłem do piekarnika
> na 10 minut. Potem odwróciłem filety na drugą stronę i drugie
> 10 minut.
> Wyszły bardzo dobre, ale jednocześnie bardzo "minimalistyczne"
> w smaku... Jeśli wiesz co mam na myśli :-)
Raczej nigdy bym tak nie za eksperymentował - panierka z maki i do
piekarnika... ale skoro twierdzisz że wyszły dobre..
Minimalistyczne.. Dorsz już taki jest delikatny w smaku. Jak już
wspominałem - można dodać szczyptę bazylii i odrobinę soku z cytryny.
Ja osobiście nie lobie dosmaczać ryb cytryną, ale wiem że niektórym
smakoszom coś takiego odpowiada.
>
>>>> Post to chyba już był..
>>> Podobno w każdy piątek go mają...
>>
>> No tak, jednak nie jest to chyba post zalecany przez Kościół?
>
> Nie? A przez kogo?
Tradycja, czy choćby zdrowy rozsądek który nakazuje choć przez jeden
dzień w tygodniu zwolnienie od obżarstwa i różnych tłustości.
|