Data: 2016-04-03 22:20:28
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:gxzbai946jjw$.184zod3qy9qmq.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 3 Apr 2016 14:56:49 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1o2bcgz3e46rd$.27r1e8xi86a5.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sun, 3 Apr 2016 14:15:52 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:1rwx589ecmf6w.to8ze2kgnb53.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>>>
>>>>>>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz,
>>>>>>>>> z pęczkiem natki pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię
>>>>>>>>> i na pół godzinki do piekarnika. Poezja :-)
>>>>>>>>
>>>>>>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>>>>>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej
>>>>>>>> temperaturce jest szkodliwe na wątrobę.
>>>>>>>
>>>>>>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w
>>>>>>> folię
>>>>>>> alu,
>>>>>>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i
>>>>>>> wypełnia
>>>>>>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej
>>>>>>> osiągnęło wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>>>>>>
>>>>>> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
>>>>>> A 100 st C to co to za pieczenie?
>>>>>> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
>>>>>
>>>>> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
>>>>> i ryba się przyrumienia.
>>>>
>>>> Nie gadaj... przecież ustawiła piekarnik na 200 to wie.
>>>
>>> Ty też uważasz, że jak piekarnik na 200, to w środku mięsa/ciasta tyż
>>> 200??? OMG, ludzka niewiedza sięga zenitu.
>>> 3-]]]
>>
>> Czy na tej swojej olimpiadzie polonistycznej spotkałaś
>> się z pojęciami takimi jak sarkazm lub ironia?
>
> Z nimi tak - ale z Tobą niestety nie 33333-]
Nie mogłaś się spotkać, bo ja byłem na olimpiadzie chemicznej :-)
>>>>> Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
>>>>
>>>> Znaczy się jak ktoś ma gorączkę 38C i nadkwasotę?
>>>
>>> Tak - ale musiałbyś najeść się alu :->
>>
>> A nie wystarczą tlenki alu które się rozpuszczą w cytrynie
>> którą popryskasz tego pstrąga?
>
>
> A słyszałeś coś o pasywacji metali?
> 3333-]
Sama piszesz, że aluminium szkodzi z kwasami...
Więc teraz już pogubiłem się: alu nie szkodzi z kwasami czy może sok cytryny
to nie jest kwas?
|