Data: 2005-07-07 21:16:54
Temat: Re: Pomysły na bób ?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok napisal(a):
>> Zona i corka by mnie wygonily z domu gdybym tego uzyl. Syn by byc moze
>> zaakceptowal ;--).
>sądzę, że myślę, że niekoniecznie. Chile ancho są tylko lekko pikantne,
>ale bardzo aromatyczne. Świetnie podkreślają smak sosu pomidorowego.
>
> > A mi brakuje hiszpanskich oliwek. To co sie u nas kupuje (w
>> niepowalajacych cenach) to nie to. Z drugiej strony ta Hiszpania to
>> jakas kulinarna barbaria. Za wyjatkiem wlasnie oliwek. I wina.
>
>a tapas to co, psi? Jak byłem przed laty w Benicassim koło Castello, to
>się tym zażeraliśmy. Byłem tam przez tydzień na "robotach". Co wieczór
>chodziliśmy w czwórkę do tapas bar, 2 butelki wina i wszyskie tapas
>jakie mieli na liście (jakieś 15-16 pozycji). No i się wcinało, aż się
>uszy trzęsły. Choć ślimaki morskie nie każdemu smakują.
Akurat slimakow w tapasach nie jadlem. Ale powiedzmy, ze to w sumie sa
takie zakaski i trzeba tego zamowic duzo, zeby sie jakos najesc. W
sumie raz poszedlem na tapasy. Natomiast oni maja jakas szajbe na
punkcie tluszczu maczanego w tluszczu, doprawionego smazonymi
ziemniakami.
A ta paella nie zachwycila mnie (knajpa byla Ok). Owszem morskie
robaki wporzo, ale poza tym takie sobie.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|