Data: 2005-07-07 20:37:05
Temat: Re: Pomysły na bób ?
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla wrote:
> Zona i corka by mnie wygonily z domu gdybym tego uzyl. Syn by byc moze
> zaakceptowal ;--).
sądzę, że myślę, że niekoniecznie. Chile ancho są tylko lekko pikantne,
ale bardzo aromatyczne. Świetnie podkreślają smak sosu pomidorowego.
> A mi brakuje hiszpanskich oliwek. To co sie u nas kupuje (w
> niepowalajacych cenach) to nie to. Z drugiej strony ta Hiszpania to
> jakas kulinarna barbaria. Za wyjatkiem wlasnie oliwek. I wina.
a tapas to co, psi? Jak byłem przed laty w Benicassim koło Castello, to
się tym zażeraliśmy. Byłem tam przez tydzień na "robotach". Co wieczór
chodziliśmy w czwórkę do tapas bar, 2 butelki wina i wszyskie tapas
jakie mieli na liście (jakieś 15-16 pozycji). No i się wcinało, aż się
uszy trzęsły. Choć ślimaki morskie nie każdemu smakują.
Waldek
|