Data: 2005-07-07 20:25:28
Temat: Re: Pomysły na bób ?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok napisal(a):
>>>>Bez zartow, nie ma u Was bobu ????
>>>
>>>był (mrożony), ale wyszedł. Po prostu nie ma. Jest młody, ale tego
>>>dzieciaki nie lubią tak bardzo, jak ten "skubany". Za to jest duży wybór
>>
>> U nas tez jest mlody, ale on jest do skubania. Tez u Was jest bardzo
>> maly czy co?
>mały, wielkości drobnej fasolki, tak mniej więcej 2cm długości.
No to u nas jest normalny w wielkosci, tylko smak jest wlasnie takiego
mlodego i delikatna skorka.
>>>różnych chiles, a tego w Polsce nie ma :-)
>>
>> A co to?
>a coś, bez czego już nie mogę prawie gotować :-)
>Są bardzo aromatyczne (coniektóre), wędzone i nie, suszone, podsuszane,
>średnio ostre i ostre jak cholera. Używam tych bardziej "tępych", jak
>np. chile ancho i pastilla. Czasem próbuję też inne. Ale chile ancho
>jest u mnie podstawowym składnikiem czerwonego sosu do lasagne i spaghetti.
Zona i corka by mnie wygonily z domu gdybym tego uzyl. Syn by byc moze
zaakceptowal ;--).
A mi brakuje hiszpanskich oliwek. To co sie u nas kupuje (w
niepowalajacych cenach) to nie to. Z drugiej strony ta Hiszpania to
jakas kulinarna barbaria. Za wyjatkiem wlasnie oliwek. I wina.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|