Data: 2005-07-07 20:19:20
Temat: Re: Pomysły na bób ?
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla wrote:
> Waldemar Krzok napisal(a):
>
>
>>>Bez zartow, nie ma u Was bobu ????
>>>
>>
>>był (mrożony), ale wyszedł. Po prostu nie ma. Jest młody, ale tego
>>dzieciaki nie lubią tak bardzo, jak ten "skubany". Za to jest duży wybór
>
>
> U nas tez jest mlody, ale on jest do skubania. Tez u Was jest bardzo
> maly czy co?
mały, wielkości drobnej fasolki, tak mniej więcej 2cm długości.
>>różnych chiles, a tego w Polsce nie ma :-)
>
>
> A co to?
a coś, bez czego już nie mogę prawie gotować :-)
Są bardzo aromatyczne (coniektóre), wędzone i nie, suszone, podsuszane,
średnio ostre i ostre jak cholera. Używam tych bardziej "tępych", jak
np. chile ancho i pastilla. Czasem próbuję też inne. Ale chile ancho
jest u mnie podstawowym składnikiem czerwonego sosu do lasagne i spaghetti.
Waldek
|