Data: 2014-11-20 13:41:09
Temat: Re: Pomysły na wołowinę
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-20 10:05, czeremcha pisze:
> W dniu środa, 19 listopada 2014 22:18:21 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
>
>> Nie wiem, czy ta moja wołowina się do tego nada, bo jest chuda, a piszą,
>> że powinna mieć kawałki tłuszczu:
>>
>> http://www.justhungry.com/japanese-beef-curry
> To wersja japońska ;-)
>
> Ja korzystałam z gotowej mieszanki przypraw, ale składniki tego przepisu wyglądają
na bardzo zbliżone:
>
> http://rasmalaysia.com/nihari-recipe/2/
Coś z tym linkiem nie tak. Znalazłam coś takiego:
http://www.desicookbook.com/recipe.aspx?recipe=61
>
> W przepisie z opakowania mieszanki są kości wołowe dodane na czas gotowania i
duszenia mięsa. Ja miałam kotlety jagnięce z Lidla, więc trochę kości już tam było i
nie dodawałam więcej. Ale dla zawiesistości i smaku do wołowiny bez kości dodałabym
np. kości wycięte z plastrów goleni /pręgi/.
Podejrzewam, że w ogóle do tej potrawy lepsza byłaby mało przerośnięta
pręga.
Ewa
|