Data: 2014-12-12 17:56:16
Temat: Re: Pomysły na wołowinę
Od: k...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 19 listopada 2014 19:40:06 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> Ponownie nie mogę się nadziwić - bo chyba Kieleckie to jakiś raj pod tym
> "wołowym" względem: wołowina ci u nas pięęęęęęęęęęęęęęęękna że hej, i
> dostatek jej wielki, wszędzie. Pozostaje tylko kwestia wydziwiania nad tym
> czy tamtym pięknym kawałkiem, no ale to sensu ni ma zbyt wielkiego, skoro
> piękne wszystkie. Kupuję każdego tygodnia rostbef/antrykot i pręgę oraz
> szponder (wszystko łącznie) na rosół i ligawę albo rostbef na pieczeń,
> także szponderek na zupy codzienne, plus ze dwa razy w miesiącu polędwicę
> na niedzielę. Tę ostatnią mogę sobie nawet telefonicznie zamówić "na ślepo"
> - zawsze jest cudna.
Ja obecnie w kieleckim pomieszkuję i mam takie pytanie, czy jakieś kawałki nadające
się do czegoś innego niż pieczenia/na rosół da się ta zdobyć poza polędwicą? Utną mi
na przykład bavette jak poproszę?
|