Data: 2014-12-12 23:45:19
Temat: Re: Pomysły na wołowinę
Od: k...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 12 grudnia 2014 18:46:09 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> Nie wiedziałam, co to jest, więc sprawdziłam. Cóż, nie mam pojęcia, czy
> utną - przypuszczam, ze sprawa zależy od sytuacji, tj czy mają taki kawałek
> wołowiny, którego atrakcyjność dla innych klientów nie ucierpi po odcięciu
> tegoż bavette...
Pytam z ciekawości, bo zdarza mi się to cięcie spotykać czasami po marketach, więc aż
taka "egzotyka" to nie jest. Bardzo fajne steki z tego wychodzą, nawet z kiepskiej
wołowiny, tylko łatę wołową zwykle spotyka się, jak zapewne wiesz, w postaci
"rosołowej" i ciężko z tego poskładać to, co się chce;)
Dziękuję tak czy siak za informację, bo każde miejsce, gdzie jest coś innego niż
standardowy zestaw tj. polędwica, jakieś kawałki szpondra i udziec to dla mnie małe
zwycięstwo:)
|