Data: 2002-08-29 16:52:32
Temat: Re: Ponownie o ŻUR
Od: "Lia" <L...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sitek" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:aklh3l$kdd$1@news.tpi.pl...
> zadawałem juz to pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi albo bylo tak
dawno,że
> powiedzieli dowidzenia mojemu postowi. Wiec pytam ponownie; JAK ZROBIC
DOBRY
> CZOSNKIEM PACHNĄCY, KWAŚNY ŻUR??? oczywiście wchodzi w rachube tylko
metoda
> ekologiczna i tylko manufaktura, czyla domowy sposób.
> dzieki za odpowiedź.
> --
> Pozdrawiam
> SITEK - Gliwice
> #GG 284713
>
>
Czasami w sklepach jest tzw mąka żurowa ( w Poznaniu w Tesco bywa), no i wg
proporcji (podanych na opakowaniu) zalewasz letnią wodą w jakiejs kamionce,
w zaleznosci od temperatury otoczenia ( obecnie po 3 dniach) masz zakwas na
żur.
Lia
|