Data: 2008-10-02 11:22:41
Temat: Re: Por na gęsto
Od: Tristan <n...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W odpowiedzi na pismo z czwartek 02 październik 2008 12:57
(autor Misiek
publikowane na pl.rec.kuchnia,
wasz znak: <gc29t9$4jl$1@nemesis.news.neostrada.pl>):
>> A zielonej nie odcinam, odcinam białą. Zielona jest właśnie pyszna. Biała
>> jest już za twarda i niezbyt do jedzenia.
>>
>
> Powtorze - mlody por jest wlasnie grubosci szparagi (czasem niewiele
> grubszy)
Tylko kurde, gdzie taki dostać?
> Zielona dobra jest do surowek i do zupy.
E tam, właśnie ta zielona na gęsto jest przepyszna.
> Biala za twarda? Jedynie odcinek dlugosci max 0,5 cm "leko zdrewnialy" z
> ktorego wychodza korzonki
No ale reszta też taka sobie... Wolę część zieloną :D
> Por zawsze smakuje "cebulowato"
Nie, ten na gęsto nie :D
--
Tristan
|