Data: 2006-10-27 13:54:02
Temat: Re: Pory w beszamelu
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
żadna prowokacja ,
oczywiście ze znajdziesz różna przepisy w których mówi sie o bechamelu
ale zamiast tego do lasagne możesz po prostu zmieszac mój sos lub po
prostu śmietanę z dodatkiem parmezanu lub innego solidnego sera i efekt
będzie o niebo lepszy.
nie chće tego wytykać ale nie do końca wierz we wszystko co napisane
szczególnie w książkach kucharskich. jest tam mnóstwo błędów w wielu
wypadkach zamierzonych co mogę udowodnić na kilku przykładach jak znajde
chwilę czasu. ponadto wkroczenie nauki w tę dziedzinę obala wiele mitów
i latami powielanych rzeczy które nie znajdują potwierdzenia w testach.
dla zainteresowanych polecam publikacje petera barhama, hestona
blumenthala i kilku innych.
piotr
|