Data: 2016-03-29 12:25:21
Temat: Re: Postnie!
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .03.2016 o 07:23 cef <c...@i...pl> pisze:
> W dniu 2016-03-29 o 00:16, Ikselka pisze:
>
>>> Akurat ja wiem co się kryje za produktem,
>>> a Ty usiłujesz dorobić teorię o dobrej marce.
Niestety, tak może Ci się wydawać zaledwie...
>>
>> TY wiesz, co się kryje za serem MOJEJ pani Baby? Dobre :-DDD
>
> Nie Twojej, tylko każdej takiej wiejskiej baby.
> Mnie tylko śmieszy, to że Ty ufasz i wierzysz.
Należy unikać takich bezkompromisowych kwantyfikatorów, bo śmieszność się
odwróci i ugodzi wyśmiewającego...
Produkt tradycyjny "ser biały z Handzlówki":
http://www.minrol.gov.pl/Jakosc-zywnosci/Produkty-re
gionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/w
oj.-podkarpackie/Ser-bialy-z-Handzlowki
Co to jest produkt tradycyjny (i inne produkty kwalifikowane):
http://www.produktytradycyjne-dobrepraktyki.pl/infor
mator/produkt-lokalny-tradycyjny-regionalny-ekologic
zny
Produkty tradycyjne podlegają kontroli, producent musi spełnić określone
warunki produkcji (także, a raczej zwłaszcza pod kątem higieny i
bezpieczeństwa).
Wieś Handzlówkę zamieszkuje ok. 1550 mieszkańców, nie ma tam "fabryki"
przetworów mlecznych.
Zatem dokładnie każdy ser biały mieniący się mianem tradycyjnego "z
Handzlówki" jest wytwarzany przez wiejską babę, której wyrób jest
poddawany restrykcyjnej kontroli zgodnie z prawem UE i Polski.
Zatem nie każda "baba ze wsi" produkuje ser biały w warunkach urągających
higienie. A już na pewno wiedza cef jest fragmentaryczna i oparta na
legendach.
--
Trefniś
|