Data: 2009-04-12 15:35:23
Temat: Re: Potrawy Wielkanocne
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> napisał(a):
> Pewno zwroty mielą i pakują w ten "serek", bo normalej konsystencji toto na
> pewno nie ma, widac że jest mocno termizowane, bo stwardniałe na skutek
> tego i potem rozbite mechanicznie na gipsowatą papkę (pomimo tego nie da
> się usunąć efektu gipsu)- to się daje poznać.
Obawiam się, że proces produkcji nie ma nic wspólnego z wyrobem twarogu -
gdybym przed zakupem popatrzyła na składniki: mleko, skrobia modyfikowana i
guma guar.W takim razie - dlaczego nazywają to "twarogiem"? Nie ma instytucji,
która pilnowałaby takich rzeczy, jak proces produkcyjny i zgodność nazwy
produktu efektem tego procesu?
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|