Data: 2001-04-26 05:08:52
Temat: Re: Potrzebuje przepis na dobrą kawę Cappucino
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ermi" <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3ae72465$1@news.vogel.pl...
> :Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl>
> :napisał w wiadomości news:3ae56944$1@news.vogel.pl...
>
> : Do sitka, w ktorym ugniata sie kawe mozna dodac odrobine kakao albo
> : cynamonu, wtedy kawa ma ciekawy aromat.
> : Aha, te zabiegi dotycza ekspresu cisnieniowego.
> ><
> : Basia
>
> Witam!
> Zalecam szczegolna uwage przy eksperymentach z kakao czy tez cynamonem.
> Owszem, smak, aromat - rewelka, ALE bardzo latwo o AWARIE ;o)
> Wysokocisnieniowy ekspres potrafi zatkac pylem cynamonu sito
> - wtedy o klopoty bardzo latwo.
> Dziele sie empiria - doswiadczylem tego jako nalogowy cynamonowiec
> (przedawkowalem).
> Pozdrawiam.
> ermi
Dzieki za ostrzezenie, ale szczypta cynamonu chyba go nie popsuje, wsypuje
troche kawy, cynamom i znowu kawa, calosc ugniatam o przykrywam gumowym
krazkiem, to raczej nie ma jak sie cos zepsuc.
Na wskazniku cisnienia widze, czy kawa nie jest zbyt mocno ubita albo mialka
i moge zawsze przerwac parzenie jak cisnienie przekracza granice
bepieczenstwa.
Jeli jeszcze cos mozna nie tak zrobic, to napisz.
pozdrawiam
Basia
>
|