Data: 2018-08-24 19:08:25
Temat: Re: Precz z aluminiowymi formami!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2018-08-24 o 09:42, Trybun pisze:
>> W dniu 2018-08-23 o 09:46, Animka pisze:
>>> W dniu 18-08-23 o 03:02, Trybun pisze:
>>>> No, w nadmiarze to wszystko szkodzi.. Rzeczy naturalne nie mogą
>>>> szkodzić bo to sama natura i jesteśmy tego elementem. Sztuczne twory
>>>> to już wielki znak zapytania.
>>>
>>> A co myślicie o szklanych formach do pieczenia mięs w piekarniku
>>> gazowym? Nie pęknie to naczynie?
>>>
>>
>> Nie mam pojęcia,. Pytanie do bardziej zaawansowanych kuchmistrzów niż ja.
>>
> od kilkunastu lat mam szklane brytfanny. Piekę nawet w nich chleb w temp
> 250C.
> Wkładam zimne, ciepłe do gorącego piekarnika (elektryczny firma na
> A),nic złego się nie dzieje.
Ja tez mam ich sporo, roznej wielkosci i kształtu. Zdają egzamin swietnie.
Oczywiście warto unikać nagłych i dużych skoków temperatury - np. stawiania
bardzo rozgrzanej formy na lodzie czy zimnym kamiennym blacie (dla
bezpieczeństwa obu tych rzeczy) lub odwrotnie, wstawiania z(a)mrożonej
brytfanny do rozgrzanego piekarnika.
--
XL
|