Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki? Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-2.dfn.de!n
ews.dfn.de!storethat.news.telefonica.de!telefonica.de!weretis.net!feeder4.news.
weretis.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!mx02.eternal-sep
tember.org!.POSTED!not-for-mail
From: Pszemol <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Date: Wed, 4 Mar 2015 16:54:35 +0000 (UTC)
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 21
Message-ID: <md7dca$64m$5@dont-email.me>
References: <54eb418e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl>
<fgd95x3gb0i9$.1l5tnpiye8nhw$.dlg@40tude.net>
<54f711e2$0$2189$65785112@news.neostrada.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Wed, 4 Mar 2015 16:54:35 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="1994bdb5bd80e240abe214e509b0f7dd"; logging-data="6294";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX18yxumqPev277fvKFNpJMbY"
User-Agent: NewsTap/4.0.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:jHEt9rg/yWRjpzDgth7IpJQWF0M=
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362861
Ukryj nagłówki

Trybun <i...@j...ru> wrote:
>>> Ale teraz to już chyba ta oliwa czy olej nie jest konieczna? Ale może
>>> oni w odróżnieniu od nas wolą tradycję zamiast nowych wynalazków?
>> Dokładnie tak. Polacy mają jakiś kompleks niższości pod tym względem.
>
> Myślę że raczej ktoś usilnie usiłuje nam to zaszczepić. Niektórzy już
> dali się na to nabrać, i nawet zaczynają propagować te ich wzorce.

Z pewną nieśmiałością jednak zapytam:
Czy odróżniacie *smak* masła, smalcu i oliwy z oliwek?

Co to znaczy właściwie "oliwa nie jest konieczna"? A jeśli ktoś lubi smak
oliwy i woli od smaku smalcu?

Ja bardzo lubię smalec czy masło ale na chlebie wiejskim, kwaśnym, razowym,
ale na białym, delikatnym pieczywie włoskim wolę smak oliwy.

I to nie jest przecież albo jedno albo drugie - możesz przecież dzis
posmarować masłem a jutro utalać sobie w oliwie. W czym problem?

Nikt nikomu na siłę przecież nie wciska!

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.03 Pszemol
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
05.03 Qrczak
05.03 Qrczak
05.03 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?