Data: 2008-02-10 10:50:54
Temat: Re: Prośba o przepis na pieczeń wołową
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 10 Feb 2008 02:12:18 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):
> On 9 Lut, 23:07, Ikselka wrote:
>> [...]
>> Mięso włożyć do foliowego worka, po czym krawędzią drewnianej deski lub
>> wałkiem do ciasta stłuc na kwaśne jabłko ze wszystkich stron -
>> przewracając. Ma być wyraźnie rozluźnione, takie jakby lecące przez ręce,
>> ale z zachowaną strukturą włokien.
>> [...]
>
> Będąc młodą kucharką, nie obiłam mięsa:>
> Pieczeń 6 h stała na gazie i była twarda.
> No i taką podałam;p
Kupiłaś starą wołowinę, ani chybi. Młoda nie ma prawa być twarda, bez
żadnego bejcowania nawet. Młoda wołowina jest ciemnoróżowa, nie czerwona!!!
|