Data: 2006-03-23 05:03:49
Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek napisał(a):
> qd wrote:
>
>>No dobra, stek z peerelu...
>>po pierwsze: mieso GRUBO mielone ( wolowe, wieprzowe, mieszane co tam
>>akurat kucharz mial)czyli nie z oczek na mielone tylko na kielbase,
>>te najwieksze
>>po drugie, co prawda z dodatkiem bulki, ale dosc oszczednym, to nie
>>ma byc bulka z miesem tylko na abarot
>>po trzecie - nie dodaje sie cebuli w zadnej postaci do masy miesnej,
>>tylko sol i pieprz
>>po czwarte - jajko sie daje, ale dosc oszczednie czyli jedno na 4
>>steki
>>po piate - wyrabia sie mase, formuje okaragle spore i dosc plaskie
>>steki i odstawia, w chlodne miejsce,zeby sobie polezaly
>>po szoste- do smazenia oprósza sie mąką, dosc skąpo
>>po siodme - glowy nie dam, ale jesli kto ma dzielo wiekopomne "Kucharz
>>gastronom" to na pewno tam taki stek znajdzie
>>qd
>
> ===
> Ha! _Dokładnie_ w ten sposób robiłem. Ale to nie jest to. Musi być jakiś
> drobiazg nie zawarty w tym algorytmie, który decyduje o specyficznym dla
> tego steku smaku.
>
> waldek
> ===
>
tak to teraz tylko w ERZE takie cos wysmaza...
ale smak pamietam...
miecho i na to cebula (powtarzanie sie)...
nawet mi wychodzilo ale teraz mysle ze jednak nie to...
Mars
|