Data: 2009-06-30 22:33:55
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 30 Jun 2009 17:41:43 +0200, Lucek Rogowiecki napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 29 Jun 2009 15:01:32 +0200, GK napisał(a):
>>
>>> jerzyn pisze:
>>>> Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
>>>>> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
>>>>> Pozdrawiam,
>>>> To nie kupuj jakis wynalazkow, smaz na normalnej dobrze "wypalonej" patelni
>>>> cyganskiej i nie bedziesz mial takich niespodzianek .
>>>>
>>>>
>>> Miałem taką, żona wywaliła na śmietnik bo nic się nie dało na niej
>>> usmażyć bez przypalenia.
>>
>>
>> I pewnie kupiła se odjazdową "uperzdrową" teflonową :-)
>
> ty za to masz superzdrową patelnie cygańską i jesz "zdrowe" potrawy,
> pełne tłuszczów zwierzęcych i węglowodanów
Stosownie do naszego polskiego klimatu. Trawę zostawiam Włochom.
> hehe
> patelnia teflonowa jest niezdrowa, bo uwalnia się z niej teflon w ilości
> poniżej 1 grama po kilku latach :D
Nie teflon sie uwalnia, lecz szkodliwe związki w wyniku jego ogrzewania.
> teflon to także główny składnik niektórych tkanin, w tym słynnego gore
> texu, a nawet farb
Sam teflon nie jest szkodliwy. Dopiero przegrzewany wydziela trujace
substancje.
|