Data: 2009-06-30 22:34:33
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 30 Jun 2009 20:36:22 +0200, Qrczak napisał(a):
> W Usenecie Ikselka <i...@g...pl> tak oto plecie:
>>
>> Dnia Mon, 29 Jun 2009 08:37:58 -0700 (PDT), mal napisał(a):
>>
>>> On 27 Cze, 00:19, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 18:45:15 +0200, jadrys napisał(a):
>>>>
>>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>>
>>>> Łobożę, istny horror :-D
>>>
>>> Można, ale np.jajecznicę na pomidorach. Właśnie zbliża się sezon.
>>> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>>
>> To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw masełko, w
>> roztopione masełko te pomidory... udusić; karotenik/lykopenik się
>> pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor piękny będzie, smak niebiański i jak
>> zdrowo. Nieeee, bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
>
> A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
>
Stosownie do liczby stołowników.
|