Data: 2006-05-28 08:47:31
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "kasia maruda" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik i
przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
ponad powierzchnię.
- -
pzdr
kasia maruda
|