Data: 2006-01-22 11:56:16
Temat: Re: Przepis na devolaje
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-C7C451.11580422012006@news.gazeta.pl...
> In article <dqvm18$dje$1@news.onet.pl>,
> "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> wrote:
>
>> > Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
>> > przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
>> > gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
>>
>> Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
>> Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
>> po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
>> roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
>> po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
>> przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
>> położyć krążek masła i plasterek cytryny.
>
> Trochę to naciągany przepis, ale jako namiastka może być.
Przepisany z książki kucharskiej :P ale działa :)
Gosia
|