Data: 2012-04-12 07:22:51
Temat: Re: Przepis za zupę cebulową
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Zbyszek Zarzycki wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu środa, 11 kwietnia 2012 22:22:05 UTC+2 użytkownik D*** napisał:
>> Smażysz cebulę (1-1.5 kg) na maśle (długo - żeby się skarmelizowała
>> troszkę, czyli ok. 1/2 godziny), dodajesz do rosołu kurzęco-wołowego,
>> miksujesz. Dla lubiącycgh- łyżka śmietany na talerz, dla innych -ser
>> żółty, grzanki szosnkowe lub nic do talerza - na zimne, ponure
>> wieczory ok.
>
> Coś jeszcze kiedyś było z koniakiem czy innym alkoholem który należy
> dodać w jakimś starannie wybranym momencie (pamiętam mgliście przepis
> Schellera)
Francuzi by dodali raczej białego wina. Ale Scheller nie Francuz, może być u
niego koniaczek.
qr.a
|