Data: 2011-12-20 20:27:45
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 20 Dec 2011 20:41:18 +0100, Bbjk napisał(a):
> W dniu 2011-12-20 20:16, XL pisze:
>
>> Jeśli chodzi o mięso, to plaster polędwicy saute najchętniej.
>
> Podziel się wiedzą, gdzie w Polsce można zjeść naprawdę dobrą polędwicę
> z grilla, chętnie przetestuję.
Dlaczego z grilla? - może też być z pieca lub z patelni. I niekoniecznie
polędwica - każdy kawałek litego mięsa.
I co to znaczy "naprawdę dobra" - bo jak widzę, ta "naprawdę dobra" dla
Ciebie nigdy nie będzie "naprawdę dobrą" dla mnie albo odwrotnie...
Ale jadłam kiedyś dobrą polędwicę w restauracji "Krew i Róża" w Krakowie
przy Grodzkiej, w karczmie Antolka w Książu Wielkim, w paru innych
miejscach też - chyba np w "Staromiejskiej" w Warszawie, a rodzina poleca
"Karczmę Zbójnicką" w Zawoi Policznym.
Ponadto polecam restaurację "Złota Gęś" w Siewierzu - polędwicy tam nie
podają, ale inny porządny kawałek mięsa zjeść tam można - pyszna pieczona
kaczka lub żołądki gęsie, jakich nigdzie nie robią. Polecam!
--
XL
|