Data: 2011-12-20 21:34:44
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 22:21:37 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>
>> To formalizacja zasad, które i tak się w żywieniu zbiorowym zawsze
>> stosowało, tylko że Ty to poczytujesz jako uciążliwość i fikcję.
>
> Nie, moja paulinko, nie JA poczytuję, tylko to JEST uciążliwa fikcja.
> Polegająca na wyciąganiu od przedsiębiorców kasy za durnowate szkolenia i
> atesty.
A potem w co drugim programie Gesslerowej ludzie są zaskoczeni, że się
nie otwiera puszki z przecierem i się jej nie wkłada do lodówki albo, że
każde włożone danie powinno mieć etykietę z datą sporządzenia...
BTW jestem w stanie zrozumieć, że HACCP bywa fikcją w miejscach, gdzie
się w ogóle ma w nosie zasady bezpieczeństwa związane z żywieniem ludzi.
--
Paulinka
|