Data: 2011-12-20 21:48:55
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 20 Dec 2011 22:43:55 +0100, Paulinka napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Tue, 20 Dec 2011 22:34:44 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> A potem w co drugim programie Gesslerowej ludzie są zaskoczeni, że się
>>> nie otwiera puszki z przecierem i się jej nie wkłada do lodówki albo, że
>>> każde włożone danie powinno mieć etykietę z datą sporządzenia...
>>
>> Do tego nie potrzeba żadnego "hacapu", to od zawsze badał San-Epid. HACCP
>> składa się z tych właśnie oczywistości i z przegięć dokumentacyjnych i
>> szkoleniowych - mówię o tej części po "i".
>
> Jak widać ludzie są tak durni, że odgrzewają kotlety po kimś, dają nowe
> życie kurczakom i mają jeszcze bardziej barwne pomysły, żeby tylko
> zarobić. Po to są normy i procedury.
Ty to jednak jesteś fantastką - wierzysz w sprawczą moc norm, procedur i
ustaw.
A ludzie swoje :-D
--
XL
|