Data: 2011-12-20 21:50:59
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 22:40:47 +0100, Nixe napisał(a):
>
>> Jasne. Normy i procedury są durnowate :>
>> Jak sobie wyobrażasz utrzymanie higieny i jakości na najwyższym poziomie
>> przy produkcji żywności? Jak sobie w ogóle wyobrażasz funkcjonowanie
>> czegokolwiek, w każdej gałęzi gospodarki bez ustalonych z góry norm i
>> reguł?
>
> Tak jak do tej pory - bez HACCP.
> Dobry producent robi dobrze bez niego, wystarczy mu znajomość zasad
> GHP/GMP. I tak było dotychczas, HACCP nic nie zmienia poza podwyższeniem
> kosztów produkcji i obrywów dla szkoleniowców, atestatorów i audytorów.
Najwidoczniej Wasza DG nie wymaga tej papierologii, bo w istocie jest
prosta, ale widzisz to tylko z własnej perspektywy. Jest mnóstwo miejsc,
gdzie dzięki tym narzuconym procedurom pewne rzeczy się wykonuje właściwie.
--
Paulinka
|