Data: 2009-01-23 11:10:05
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Als" <1...@1...pl> napisał w wiadomości
news:ovnl7ma26clq.k72iteznqxs9.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 23 Jan 2009 08:16:30 +0100, Misiek napisał(a):
>
>> za to przyuwazylem ostatnio sklep w ktorym pojawily sie:
>> 1. kabanosy KONSKIE
>> 2. Kielbasa KONSKA
>> 3. kabanosy ze strusia
>> 4. parowki z krolika
>> 5. mielonka z dzika
>> 6. mielonka z sarniny
>> 7. mielonka z krolika
>> oprocz pozycji 3 (cena 25 zl za kg) reszta w znosnych cenach... i przede
>> wszystkim smaczna...
>
> Pytanie czy to ne są wyroby przygotowywane w proporcjach 1:1 (tzn. np. 1
> królik i 1 wagon wieprzowiny...).
>
Na pewno te mielonki sa mieszane... ale w innym stosunku (przynajmniej na
etylkiecie tak jest hehehe)
30 % dziczyzny (lub krolika) w przypadku sarniny i krolika, w przypadku
dzika 50 %...
:-)
|