Data: 2003-03-03 10:48:56
Temat: Re: Ptysie z nadzieniem wytrawnym - pytanie
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
<a...@p...onet.pl> wrote:
> Witajcie!
> Czy macie jakies pomysly na nadzienie wytrawne do ptysiow?
Nie rozumiem. Co znaczy nadzienie wytrawne? Wytrawne moze byc cos co
sie z czasem wytrawilo. Np. wytrawny kucharz to doswiadczony kucharz.
Wytrawne wino, to wino, co dlugo dojrzewalo, az sie wytrawilo i stracilo
slodycz. Domyslam sie wiec, ze chodzi Ci o takie nadzienie, ktore dlugo
stalo i dojrzalo.
> Robilam ostatnio z
> serkiem homogenizowanym neutralnym i orzechami oraz z camembertem.
Tak, wszelkie sery rzeczywiscie jak dlugo stoja to sie "wytrawiaja"
> Takie ptysie
> sa swietne na imprezke, polecam, chcialabym tylko zrobic bardziej urozmaicone.
Ale ja nie polecalbym ich na imprezke chyba, ze chcesz ja bardzo
urozmaicic.
Wladyslaw
|