Data: 2015-03-31 13:07:22
Temat: Re: Puszysta marchewkowa
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-03-31 o 11:53, Waldemar pisze:
> Am 30.03.2015 um 17:36 schrieb FEniks:
>> W dniu 2015-03-30 o 14:36, Waldemar pisze:
>>>
>>> nie znam stopnia puszystości tej supy, którą jadłaś, ale jak robię
>>> marchewkową lub dyniową zupę, to daję albo śmietanę (do marchewkowej),
>>> albo mleko kokosowe (do jednej lub drugiej) i jest ona już dość gęsta.
>>
>> Ja zwykle też tak robię - dodaję śmietanę lub mleko kokosowe. Może to
>> kwestia ilości? Ja dodaję 250g śmietanki 30% na około litr zupy.
>
> Raczej kwestia ilości wody. Ja gotuję marchewkę w możliwie małej
> ilości wody i wstępnie blenderuję. Potem dodaję wody (lub rosołu) na
> oko. Na końcu śmietana albo mleko kokosowe.
A, rozumiem. Ja śmietanę lub mleko dodaję wcześniej. Spróbuję zrobić tak
jak Ty. Dodatkowo trochę śmietanę napowietrzę przed dodaniem.
Ewa
|