Data: 2004-10-16 12:08:03
Temat: Re: Pycha piernik (p na pierniki)
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Sławek SWP <s...@w...pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:ckr1jh$j6c$...@n...news.tpi.pl...
> Czy jak te ciasto poczeka 4-5 tygodni to ta gorycz zniknie ?
> W książce kucharskiej napisali, że można poczekać i kilka miesięcy a także
> rok i więcej ... z pieczeniem.
> A może dołożyć tych przypraw co są w tym przepisie ?
> W każdym bądź razie w tym tygodniu robię ponownie piernik tylko teraz
będzie
> czekał do świąt.
>
> Jak gęste ma być surowe ciasto ? Oczekujące na pieczenie ...
....chwilowo musze leciec...
znajde Ci ten watek (dyskusje) na wyborczej...bo sam mozesz nie trafic ;)
tylko ze nie teraz....
tam przeanalizowali to ciasto...i tam tez jest sprawdzone....jesli bedziesz
mial ochote zadasz pytanie samemu autorowi :)
nie chce fantazjowac....
a pieczenie (to w zoladku) swiadczy o jakis uchybieniach w zdrowiu ;) -
nadwrazliwosci....niektorych piecze po jablkach do szarlotki...coz...zagaga?
;)
lece....
agataw
|