Data: 2004-10-16 11:41:16
Temat: Re: Pycha piernik (p na pierniki)
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W: ckqtlo$1gn5$...@m...aster.pl,
Od: Agata <a...@g...com.pl>
Było:
> Użytkownik Sławek SWP <s...@w...pl> w
> wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:ckqqu9$det$...@a...news.tpi.pl...
>> Wczoraj na wieczór postanowiłam zrobić piernik.
> (ciach)
>
> ...a nie jest przypadkiem tak, ze nawet jesli twardy...to wymaga czasu
> (dni!) na dojrzanie...zbierze wilgoc z calego otoczenia (wchlonie
> chmury) i bedzie doskonalym lekko sprezynujacym piernikiem!? I
> troche sie rozpogodzi?....
>
Twardość to ma taką że ... mmmmhhhhyy pycha :D
Ale nie lubię tego piekącego smaku :-(
Jakiś wyczulony jestem ...
> ;)
> Niepelna lyzeczka to nie jest taka drastyczna ilosc...
>
> a dla ciekawosci polecam sprobowac z takim czyms co prawda to pierniki
> ...wklejam z portalu wyborczej z forum...niestety nie zapamietalam
> autora
>
> CHWALONE PIERNIKOWE NA SWIETA
>
> Zapachniało nadchodzącymi świętami, bo dziś zarobiłam ciasto na
> ...
> autor nieznany agataw
Czy jak te ciasto poczeka 4-5 tygodni to ta gorycz zniknie ?
W książce kucharskiej napisali, że można poczekać i kilka miesięcy a także
rok i więcej ... z pieczeniem.
A może dołożyć tych przypraw co są w tym przepisie ?
W każdym bądź razie w tym tygodniu robię ponownie piernik tylko teraz będzie
czekał do świąt.
Jak gęste ma być surowe ciasto ? Oczekujące na pieczenie ...
--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/
|