Data: 2002-03-19 12:55:56
Temat: Re: Pycha szarlotka [P]
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisała:
> Ja robię wg przepisu mamy, czyli tnę jabko gęsto nożem [kiedy jest w
> całości] i skrawam kawałki do miski, aż do samego ogryzka. Tak pokrojone
> jabka przesypuję cukrem i cynamonem, mieszam. Robie to na kilka minut przed
> wyłożeniem na kruche/półkruche podpieczone ciasto.
Ja tez robie jablka podobnie - kroje w kostke i dodaje cukier, cynamon, itp.
Smak jest zupelnie inny niz gdy sa w postaci musu. Robie ich niekoniecznie
tuz przed nalozeniem na ciasto... jezeli puszcza sok, to go odlewam.
Ale takie przesmazone tez sa dobre :)
Pozdrawiam
Lilla
|