Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Fri, 09 Jan 2015 23:44:18 +0100
From: Marsjasz <d...@w...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.3.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pyszności z... mikrofalówki :-)
References: <9...@4...net>
<54b020dc$0$24893$65785112@news.neostrada.pl>
<3yle0mcchob8.1fubzs8a2ttd3$.dlg@40tude.net>
<1tsr885idh2oj$.5wbw4gs9swm0.dlg@40tude.net>
<m8pje0$3dj$1@node1.news.atman.pl>
In-Reply-To: <m8pje0$3dj$1@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 30
Message-ID: <54b059c6$0$2647$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 178.43.4.165
X-Trace: 1420843462 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2647 178.43.4.165:61896
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360216
Ukryj nagłówki
W dniu 2015-01-09 o 22:47, animka pisze:
> W dniu 2015-01-09 21:21, XL pisze:
>> Dnia Fri, 9 Jan 2015 21:13:03 +0100, XL napisał(a):
>>
>>> Zrobię to jagodowe, bo mi najładniej gra w
>>> wyobraźni. Ale to jutro. Jagody mam ze słoika, albo mrożone. Przypuszczam,
>>> że porzeczki czarne by się świetnie nadały też, i wiścnie - mniam :-)
>>> Po degustacji chcę opracować coś swojego, bo tak zawsze najlepiej.
>>
>> Chodzi mi po głowie jogurtowe np. Według klasycznego przepisu, no i to
>> ciasto nie wymaga jakiegoś wyrabiania - tylko oczywiście wg proporcji
>> mniejsza ilość. Można wrzucić owocki jakieś w srodek. Myślę też o
>> serniczku, takim jednoporcjowym, spulchnianym pianą - i jakby tak wrzucić
>> do niego kawałek morelki lub brzoskwinki, to musiałoby być miłe ciasteczko
>> :-)
>> Następnie rozszerzę rozważania na mini-pizze lub raczej a'la pizze. Czyli
>> takie słone ciastko, no co prawda nie na drożdżach (chyba że na
>> instant...), ale z dodatkami typowymi dla pizzy...
>
> Macie jakieś dobre przepisy na gofry, żeby były bez proszku do
> pieczenia, a z droźdzami, żeby nie kipiały przy pieczeniu?
>
>
z goframi najwiekszym problemem jest gofrownica...
kiedys mialalem taka przemyslowa i byla fantastyczna - gofry wychodzily
wspaniale...
szkoda ze stracila sie gdzies przy przeprowadzce...
potem kombinowalem z takimi popularnymi wielkosci tych do kanapek
tostowych i zawsze wychodzily jakies takie nijakie gumowate...
M.
|