Data: 2017-05-18 15:45:29
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 18.05.2017 o 10:11, Ikselka pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 18.05.2017 o 07:42, Roman Rogóż pisze:
>>> - nie kwestionuję że nowe jest lepsze
>> Nowe jest lepsze, pod warunkiem że nie jest to ser ani inne jedzenie. ;)
>>
>
> Ani pieniądz.
> Niechcący powiedziałabyś coś mądrego, gdyby nie to przymrużenie oka.
> Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie uzupełniła Twej konkluzji o
> pieniądz- od zarania znana zasada głosi, że zły pieniądz wypiera dobry. To
> samo jest z jedzeniem i nikt temu nie zaprzeczy. Może Ty spróbujesz?
>
Z dzieciństwa (za komuny) pamiętam biały ser kwaśny i suchy, dlatego też
nie polubiłam go. Ewentualnie bywały sery od tzw. baby, które zalatywały
oborą. Obecnie wiem, gdzie kupić bardzo dobry biały ser. Nie jest
kwaśny, nie śmierdzi, odpowiednio mokry - dokładnie taki jak mi odpowiada.
Ewa
|